top of page
  • Снимка на автораIRIS Solutions

Властелини на данните се събират в София тех парк

Актуализирано: 7.11.2022 г.

IRIS OPEN TALKS 2 фокусира вниманието върху управлението на данните от отвореното банкиране


“Данните са новата наука. Големите данни са ключът към отговорите.”


Пат Гелсингър, CEO, IntelВторото издание на IRIS OPEN TALKS, платформата за иновативни идеи и среща на създатели на тенденции, ще се състои на 9 ноември 2022 г. в Sofia Tech Park, сграда Инкубатор, зала The Venue.

The Lords of the Data ще бъде дискусия за потенциала на данните от отвореното банкиране и възможностите той да бъде използван за успех в бизнеса и живота.

За говорители са поканени open banking ентусиасти, майстори в управлението на данните, предприемачи - иноватори, използващи данните за създаване на полезни продукти и решения.

Партньори на IRIS Solutions в организацията на срещата са ICAP CRIF и DOMAINE BOYAR.

"В данните са всички отговори. От умението да ги четем и управляваме зависи успеха ни във всяка сфера", коментира управляващият партньор на IRIS Solutions Галя Димитрова.

Това са моменти от първото издание на IRIS OPEN TALKS.

Лекторите за IRIS OPEN TALKS 2

Мердихан Исмаилов и Селда Али са част от ядрото на IRIS Solutions.

Той - диджитъл гуру с хладен разум. Тя - 24/7 на линия с правилните решения.

Пътят им е сходен- от банковата сфера преминават във финтех индустрията.

Меро работи над 16 години в банки. 12 години ръководи електронните канали на Allianz Bank. Със старта на инициативата за отворено банкиране в Европа избира финтех индустрията с основна цел – да участва в изграждането на подходящата среда и инфраструктура за отвореното банкиране, което да се превърне в трайна тенденция за развитие на банковия бизнес. Днес е главен дигитален и информационен директор на IRIS Solutions.

Селда работи в банка 10 години. 7 от тях е мениджър "Частно банкиране" в Алианц Банк. Интересът към случващото се във финтех индустрията я свързва с проектната инициатива за отворено банкиране в Европа. С IRIS Solutions участва в изграждането на подходящата инфраструктура в съответствие с тенденциите и изискванията на пазара.

Тя е мениджър IT support & Development в IRIS Solutions. Меро и Селда ще покажат как отвореното банкиране присъства в ежедневието ни и как може да облекчи живота и бизнеса ни.

Дафинка Лазарова е open banking ентусиаст с над 17 години опит в банковата, финтех и технологичната индустрии.

Като част от екипа на ICAP CRIF тя ще разкаже как използването на данни от отвореното банкиране може да промени живота на крайния клиент от една страна и да помогне за постигане на бизнес целите на финансовите институции от друга страна.

Дафинка ще разкрие тайната как можем да отключим потенциала на данните от отвореното банкиране.

Виктор Тодоров e мениджър бизнес развитите в Cosmos Thrace Ltd. Той е специалист в изграждането и имплементацията на бизнес стратегии, преструктуриране на компании и дизайн на ефективни процеси.

През последните 15 години е работил с над 70 компании в Англия, Дания и България.

Бил е консултант в няколко бизнес акселератора във Великобритания: “Business Ready Growth Mentor Pool”, Ковънтри; “Develop”-BioCity Group Accelerator; “Next Business Generation”, Нотингам и “Accelerace International” - Лондон.

Виктор ще предложи 5 стъпки за успешно модернизиране на управлението на данни.

Теодор Илиев е сред съоснователите на стартъпа DoggoCollar. Той има повече от 10 години опит в разработването на иновативни софтуерни продукти и управлението на екипи според съвременните утвърдени практики в индустрията. Неговите интереси са в сферата на внедряването на комплексни софтуерни решения с фокус върху интелигентните устройства за домашни любимци. Той ще представи ролята на данните в дигитализацията на грижата за кучета.Милко Карагеоргиев Сенсей

Той е от тези хора, които осъзнато следват целите си и отговорно изпълняват мисиите си. Първите си стъпки в айкидо прави през 1999 г. През 2011 г. посещава Япония и тренира в Хомбу доджо, Токио, както и в Ибараки шибу доджо, Иуама.

През 2012 г. посещава семинар в Ню Йорк, САЩ, а през септември 2016 г. участва в едноседмична кеншусей програма в Теншинкан доджо в Чикаго, ръководена от Германов Сенсей. Води група по фамилно айкидо в Тендокан доджо от 2011 г. и същевременно участва в обучения по дзен и икебана.

Той ще помогне на участниците да намерят ключа към данните, закодирани във всеки нас.

Поканата и програмата можете да намерите ТУК.

Участието е безплатно. При интерес, регистрирайте се на anelia@irisbgsf.com.


30 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page