• Anelia Baklova

Всички сметки в едно приложение. По-бързо, по-лесно и по-удобно.

Доскоро беше немислимо да можеш само през едно мобилно приложение да имаш достъп до всички свои финансови инструменти: лични банкови сметки, фирмени банкови сметки в различни банки, карти и т.н. Но белите лястовици вече са тук.
Клиентите на DSK Smart, отскоро имат възможност да съберат всичките си сметки в различни банки в това единствено приложение за мобилно банкиране. Освен, че могат да плащат от която сметка решат в магазина с обикновеното удостоверяване, което се изисква за плащане през това приложение, потребителите могат да следят постъпленията по фирмените си сметки, транзакциите с кредитните и дебитните си карти, с Revolut и др. на едно място в телефона си. Вече не им се налага да се помнят пароли за вход в различните приложения на различните банки, да се извършват различни удостоверявания. Транзакциите се извършват с най-висока степен на защита от измами и кражби, а достъпът до финансовата информация на гражданите има 3D защита.Тази нова възможност за клиентите на DSK Smart се базира на open banking решение, предоставено от IRIS Solution, първия лицензиран от БНБ Third Party provider у нас. Той споделя финансовата информация на потребителите по тяхна воля. И така банки, небанкови и кредитни институции и др. лесно могат да очертаят финансовия и потребителски профил на съответния клиент. По служебен път става ясно какви постъпления има, с каква честота, какви са навиците му за харчене и т.н. По този начин той може да получи индивидуализирано обслужване, продукти по своя мярка, а не такива, които трябва да прекроява.

Оpen Banking се регулира от директивата на ЕС за платежните услуги (PSD2). Тя позволява на собствениците на банкови сметки да предоставят достъп до информацията си на доставчици на услуги (Third Party providers), които могат да я споделят с банкови и небанкови институции. От това печелят всички: търговците и банкерите, но най-вече потребителите.

Решенията, базирани на Open Banking, са от години част от ежедневието в САЩ, Канада, Австралия и много страни в Европа. Хората там облекчават значително живота си с тях, когато имат нужда от кредит или купуват къща, прехвърлят пари от една банкова сметка в друга, плащат в онлайн или физически магазин, или пък оптимизират управлението на основни дялове от бизнеса си - като счетоводството, например.

Това е умно решение за умни хора, които търсят удобство, пестят време нерви и пари и виждат във всяка новост възможност за печалба.


Виж колко е лесно! А удобството е безгранично!13 преглеждания

Последни публикации

Виж всички