top of page
  • georgi759

Автоматизация на счетоводството: Мисията възможна




Повече за Георги Янакиев: Георги е старши счетоводител с над 12 години опит в банковата сфера в България, 9 от тях на ръководна длъжност – управител на клон и регионален мениджър – регион Варна. Управлявал е екип от 25 души и активи за 100 млн. евро. Специалист е в бюджетиране и целеполагане, както и управление на риска. Георги е съ-собственик на Гери Консулт, водеща счетоводна компания  с клиенти от цяла България и бакалавър "Финанси" от Икономически университет - Варна. 

1. Къде в работата си прилагате Отворено банкиране? И как интегрирането на Отворено банкиране в Microinvest повлиява на ефективността и точността на Вашите счетоводни процеси на ежедневна база?

Георги Янакиев: Прилагаме Отворено банкиране при 90% от клиентите, които обслужваме. Времето необходимо за осчетоводяване на банкови извлечение става за няколко минути, вместо за часове. Особено при клиенти, които имат POS устройства в обектите си, защото само за 1 ден банковото извлечение може да е няколко страници, а и по този начин възможността от грешки е сведена до минимум. Така увеличаваме производителността си, автоматизирайки рутинни и повтарящи се ежедневни задачи. Времето, което спестяваме ни предоставя възможност да се концентрираме върху повишаване на квалификацията си и в резултат предоставяме услуга с високо качество и добавена стойност за клиентите си. 


2. Кои други предимства намирате при използването на Отворено банкиране във Вашия счетоводен софтуер и оправдаха ли се Вашите очаквания? 

Георги Янакиев: Някои от нашите клиенти ползват услуги като следене на вземания от клиенти и плащания към доставчици. Преди интеграцията на Отворено банкиране процеса ни на обслужване се състоеше в следната последователност: 1. Клиентът се обажда, за да попита получил ли е вземанията си от клиент Х. 2 Ние влизаме в интернет банкирането, за да проверим постъпили ли са суми от клиент 3. Връщаме информация към клиента.

Сега когато получим подобно запитване, просто отваряме Microinvest и виждаме в реално време наличност, постъпили суми от клиенти. Това спестява време.

Част от клиентите ни също имат по няколко банкови сметки и можем много бързо да обединим всички наличности към определена дата, за да информираме клиента с какви средства разпола.


3. Срещате ли някакви предизвикателства или ограничения при използване на Отворено банкиране в счетоводните Ви процеси? Ако е така, как се справяте с тези предизвикателства?

Георги Янакиев: Единственото, което ще се радвам да видя е възможност в Отвореното банкиране да се формират пасивно платежни без да се налага да влизаш в интернет банкирането, защото това допълнително може да спести време и да намали допълнително риска от грешки.



Ако искате да автоматизираме и Вашето счетоводство натиснете бутона по-долу ↓↓↓



63 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page