top of page
  • margarita982

IRIS Open Talks: Демография и финансово здраве: заблуди и решения

Актуализирано: 16.01





След успешните първи две издания платформата за дискусии и обмен на опит и знания IRIS Open Talks отново ще събере красиви умове, успели хора, специалисти и IT ентусиасти на 18 януари 2024 г. от 17:00 ч. зала The Venue в сграда “Инкубатор” на “София Тех Парк”. Този път темата на дискусията ще е “Демография и финансово здраве: заблуди и решения”.


Причината ние, организаторите от IRIS Solutions да изберем точно тази тема, са тревожните демографски тенденции в Европа и у нас: ниски репродуктивни нагласи, намаляваща раждаемост, ускорено застаряване на обществата и глобално разместване на населението. Обществата, които успеят навреме да отговорят на тези трендове и да се адаптират към новите условия, ще успеят. В тази трансформация най-голямата битка ще бъде за образованите, висококвалифицираните, младите.


Демографските изменения предизвикват промени и в европейския финансов сектор. Отварят се нови бизнес ниши, едната от които е Отвореното банкиране. За успешното превръщане на България в лидер в Югоизточна Европа и равностоен партньор на държавите-членки на ЕС в това отношение, е необходимо ускорено внедряване на най-новите финтех решения. Критично важно е също така да се работи за подобряване на финансовата грамотност на населението както и за повишаване качеството на финансовото образование у нас.


В третото издание на IRIS Open Talks на тема “Демография и финансово здраве: заблуди и решения” своите опит, знания и позиции ще представят:


  • Проф. д-р Даниела Бобева, бивш вицепремиер, вицепрезидент на ЧБТР и преподавател по финанси в редица български университети;

  • Доц. д-р Георги Бърдаров, географ, специалист по демография и етно-религиозни конфликти, СУ "Св. Климент Охридски"

  • Стефан Витанов, съосновател на BoroBit, компания за управление на лични финанси

  • Галя Димитрова, управляващ партньор в IRIS Solutions


Модератор: Милена Хаджииванова, създател на Mindset Power Talk podcast

Кога: 18 Януари 2024 г. от 17 ч. Къде: Зала “The Venue” , Инкубатор, София Тех Парк  Регистрация: само със записване - ТУК


Програма:


17:00 – 17:10 Регистрация

17:10 – 17:20 Въведение в темата,

Милена Хаджииванова, създател на Mindset Power Talk Podcast

17:20 – 17:45 "Демографските процеси в България и Европа - предизвикателства и перспективи"

доц. д-р Георги Бърдаров, специалист по демография и етно-религиозни конфликти

17:45 – 17:55  "Българският финансов сектор и мястото на България на европейската карта на Отвореното банкиране"

Галя Димитрова, Съосновател и управляващ партньор на IRIS Solutions

17:55 – 18:20  "Решението: финансово образование и финансова грамотност"

Mindset Power Talk Интервю  

Участници:

                      Проф. д-р Даниела Бобева, преподавател

                      Стефан Витанов, съосновател на BoroBIT  

Модератор: Милена Хаджииванова

18:20 – 20:00 Meet & Greet нетуъркинг коктейл




Повече за нашите лектори:


Доц. д-р Георги Бърдаров е български географ и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Ръководи катедра по Социално-икономическа география и специализира в области като Демография, Етнорелигиозни конфликти и География на населението и селищата. Преподава в магистърски програми като Регионално развитие и управление, Управление на човешките ресурси и други. От 2015 г. е заместник-декан по учебна дейност в Геолого-географския факултет на СУ "Св. Климент Охридски"



Проф. д-р Даниела Бобева преподава лични финанси, международни финанси и финтех във ВУЗФ, УНСС, ПУ, ИУ - Варна и ВСУ. Преподавала е в Koç University  и в престижния френски университет Sciences Po. 

Професор в Икономическия институт на БАН. 

Първият вицепрезидент на Черноморската банка за възста-новяване и развитие след учредяването й. Ръководила е Европейската и международна дирекция в БНБ. Консултант на ОИСР и Световната банка. 

Участва в различни комитети на Европейската комисия. 

Била е министър на търговията и вицепремиер по икономическото развитие. 

В кръга на професионалните й интереси  са теми като регулирането на финансовите услуги, миграцията и макроикономиката. Участва и ръководи изследователски проекти в областта на енергийния пазар. Носител на множество престижни  бизнес награди. 


Милена Хаджииванова е клиничен и организационен психолог, бизнес консултант, коуч, ментор. Има над 20 години практика със стратегически HR проекти, развитие на лидери, организационна психология и тренинги. Повече от 6000 консултантски проекта и над 17000 участника, преминали през нейни обучения. Преподавател по бизнес психология, мениджмънт и лидерство във ВУЗФ. Създател на Академия за автентично лидерство и Mindset Power Talk podcast. По настоящем Главен HR Директор на Булсатком.


Галя Димитрова e съосновател и управляващ партньор на IRIS Solutions с дългогодишен опит в банковия сектор. Нейната цел е да направи отвореното банкиране разпознаваемо чрез IRIS Solutions - първия лицензиран от БНБ за Third Party Provider(TPP) по Втората платежна директива на Европейската комисия (PSD2) стартъп. Галя е активен член на Управителния съвет на Българската Финтех Асоциация. Нейната мисия в IRIS Solutions е посветена на развитието на финтех иновациите, насочени към подобряване на финансовата осведоменост в България. 



Стефан Витанов е програмист, предприемач и съосновател на BoroBit - платформа за финансова грамотност, базирана на Отворено банкиране. Стефан прилага страстта си към изкуството техническите си умения и знания, за подобряване на финансовата грамотност на българите, изграждайки възможности и улеснявайки достъпа до финансова образованост.




261 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page