top of page
  • Снимка на автораIRIS Solutions

Как да спечелим от управлението на данните

Актуализирано: 5.12.2022 г.

IRIS OPEN TALKS 2 събра доказани специалисти в дискусия за отвореното банкиране

“Който владее данните, владее бъдещето”

Ювал Харари

Второто издание на IRIS OPEN TALKS събра в Sofia Tech Park финтех ентусиасти, банкери, счетоводители и предприемачи на дискусия за възможностите, които дава управлението на данните от отвореното банкиране. Събитието се превръща в традиционен форум, в който участници от различните бизнес сектори споделят идеи, нови тенденции и опит.

Форумът е инициатива на IRIS Solutions, водещ доставчик за Югоизточна Европа на решения и услуги базирани на отворено банкиране в Югоизточна Европа, и бе осъществен с подкрепата на ICAP CRIF, специалист в управлението и използването на данни от отвореното банкиране.

Под мотото The Lords of the Data, участници от финансовия сектор, счетоводители, застрахователи и представители на иновативни компании обсъдиха темата за ролята на данни в съвременните бизнес процеси.

Дискусията бе фокусирана върху начините финансовите данни да бъдат използвани за подобряване на познанието за клиентите, техните потребности и поведение. Участниците обсъдиха и необятните възможности на технологиите базирани на изкуственият интелект ( AI ) и машинното обучени ( ML ) , като способи, които все повече навлизат в нашето ежедневие.

Домакините от IRIS Solutions в лицето на Селда Али и Мердихан Исмаилов показаха как компанията използва най-новите технологични възможности, за да разработи решения, които да помогнат на бизнеса успешно да управлява и използва банковите транзакционни данни.

Дафинка Лазарова от CFIF ICAP представи ползите и богатството на скоринг моделите на компанията, базирани на отворено банкиране, като сподели и опита, който компанията има в на пазарите в Европа.

Отвореното банкиране като част от дигиталната стратегия на Европа и първа стъпка към развитието на Отворените финанси, са реалност която вече намира широко приложение в банковото дело, кредитирането, счетоводството, застраховането, електронната търговия и др. Все повече компании интегрират услуги и решения, които им позволяват да дадат по-добро обслужване на своите клиенти, да оптимизират процеси и да намалят транзакционните си разходи в дигитална среда.

Мердихан Исмаилов сподели, че през 2023 г. предстои актуализиране на европейската нормативна уредба и разширяване на обхвата на данните, които отвореното банкиране ще предоставя на своите клиенти и партньори.

Виктор Тодоров, мениджър бизнес развитите в Cosmos Thrace Ltd. начерта 5 стъпки за успешно модернизиране на управлението на данни. Теодор Илиев, съоснователите на стартъпа DoggoCollar, разказа за успешния път на четирима приятели, които дигитализират грижата за кучета.

С вдъхновяващите си думи учителят по айкидо, Дзен и икебана Милко Карагеоргиев Сенсей накара участниците в IRIS OPEN TALKS 2 да потърсят отговори на всички житейски въпроси в закодираните във всеки човек данни. “Всички отговори са в данните. А данните са у нас”, подчерта Карагеоргиев Сенсей.


Вижте презентациите. Разгледайте снимките. Be open! Do Open Banking!


Iris Solutions_OpenTalks_ Data and OpenBanking_2022_v4
.pdf
Download PDF • 2.79MB

ICAP CRIF DIGITAL - Open Banking Event_9 Nov
.pdf
Download PDF • 6.31MB

5 steps to successful Data management modernisation - PP - 5
.pdf
Download PDF • 974KB

DoggoCollar-slides
.pdf
Download PDF • 576KB




103 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page