top of page
  • Снимка на автораIRIS Solutions

116 млрд. USD ще достигнат разплащанията, базирани на отворено банкиране, до 2026 г.

Стойността на глобалните платежни транзакции, улеснени от отвореното банкиране, ще надхвърли 116 милиарда долара до 2026 г., според проучване на Juniper Research Open Banking: Key Opportunities, Vendor Strategies & Market Forecasts 2021-2026. Тази прогнозна стойност представлява темп на растеж от 2800% през следващите 5 години. Очаква се 2021 г. да генерира 4 милиарда долара.

Този изключителен растеж ще бъде стимулиран от повишаване на осведомеността на потребителите относно възможностите, които предоставя отвореното банкиране. В Европа доставчиците изграждат API по PSD2 (Втората платежна директива), за да предложат нови иновативни услуги на своите клиенти..

Европа ще представлява над 75% от потребителите на отворени банкови плащания в световен мащаб през 2026 г.; базирайки се на преднината, която PSD2 даде на този пазар.

В доклада се препоръчва на доставчиците на API с нарастването на осведомеността нза отвореното банкиране да погледнат отвъд минималните регулаторни изисквания, за да разработят усъвършенствани случаи на употреба, като например агрегиране на допълнителни продукти, включително заеми, кредитни карти и ипотеки.

3 преглеждания0 коментара

Comentarios


bottom of page