top of page
  • Снимка на автораIRIS Solutions

Фокус върху отвореното банкиране на DIGI PAY 2023

Актуализирано: 13.10.2023 г.


6-ото издание на конференцията за сигурни дигитални плащания DIGI PAY 2023 открои последните тендеции при плащанията в евро, ролята на геймчейнджър на отвореното банкиране, възможностите за надеждна защита на данни, предотвратяването на измами и прането на пари.

Програмата на конференцията включваше следните теми:

Панел 1: Отворено банкиране и незабавни плащания

Панел 2: Иновации в разплащанията

Панел 3: Предотвратяване на измами и сигурност при дигиталните плащания

Панел 4: Защита на данните, идентификация и борба с прането на пари.Мердихан Исмаилов, главен дигитален и информационен директор на IRIS Solutions взе участие в панела “Иновации в разплащанията” с темата "PSD3-революция или еволюция. За следващите стъпки в областта на отвореното банкиране”.

По време на форума министърът на финансите Асен Василев изтъкна възможността чрез отвореното банкиране на пазара могат да бъдат предложени множество иновативни услуги.

Подуправителят на БНБ доц. д-р Петър Чобанов подчерта, че отвореното банкиране създаде възможност да се наложат нови бизнесмодели.


По време на форума IRIS Solutions и DIGI PAY предоставиха възможност на участниците да помогнат повече деца да бъдат обучени как да присъстват безопасно в Интернет.

Всеки можеше да участва в инициативата като дари средства за Центъра за безопасен интернет чрез IrisPay. Можеш да го направиш и ти.

🔶 Сканирай QR кода или плати през линк

🔷 Направи дарение

‼️ Лесно, бързо и удобно

Така ще помогнеш за обучението на още едно дете.

Интервюто на екипа на DIGI PAY с Мердихан Исмаилов: "Отвореното банкиране и незабавни плащания дават възможност да получавате пари за 10 секунди" можете да прочетете ТУК.

Цялото изявление на доц. д-р Петър Чобанов можете да изтеглите от тук.03_chobanov_20231005_bg
.doc
Изтегляне на DOC • 47KB

26 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page