top of page
  • Снимка на автораIRIS Solutions

Мултибанкингът на Инвестбанк с награда за иновация в конкурса Digitalk&A1 Awards

Актуализирано: 12.06.2023 г.

Мултибанкингът на „Инвестбанк“ АД спечели награда за иновация в конкурса Digitalk&A1 Awards„Инвестбанк“ АД спечели награда за иновативен проект във второто издание на Digitalk&A1 Awards. При засилена конкуренция финансовата институция взе приз в категорията „ИТ решение, внедрено в предприятие“ за услугата „Мултибанкинг“.

Организатори на конкурса са технологичната медия Digitalk, част от групата на „Икономедиа“, и „A1 България“.

Целта на инициативата е да очертае тенденциите, които движеха корпоративните проекти през 2022 г., и да покаже предпочитаните ИТ решения и платформи.

Събитието събра на едно място най-напредналите в технологично отношение компании. От над 60 подадени заявки за участие 51 проекта бяха допуснати до състезанието, а награда получиха 4 компании.

„От името на „Инвестбанк“ АД благодаря за високата оценка и получената награда. Искам да пожелая на всички да създаваме и да внедряваме иновации, за да можем да направим живота ни по-добър“, каза по време на церемонията Маргарита Стоянова, директор на дирекция „Дигитални услуги и Център за обслужване на клиенти“ в „Инвестбанк“ АД. .

Услугата „Мултибанкинг“ дава възможност на клиентите на „Инвестбанк“ АД да управляват банковите си сметки от различни финансови институции, използвайки дигиталните платформи на банката.

Комуникацията с различните финансови организации се осъществява в защитена среда през унифицирана връзка, разработена и поддържана от IRIS Solutions. Разработката в интернет банкирането, включваща осигуряване на определени менюта, e извършена от „БС Технолоджис“.

Проектът е базиран на принципите на отвореното банкиране и е реализиран в контекста на Втората платежна директива - PSD2. Основната му цел е постигане високи стандарти на финансово обслужване и клиентска удовлетвореност чрез предлагането на иновативни дигитални решения и услуги. Освен със сметките си в други български финансови институции, клиентите могат да оперират със средствата си от румънски и гръцки банки, както и с наличностите си в Revolut и iCard. Мултибанкингът е част от стратегията за иновации и технологично развитие на „Инвестбанк“ АД и е естествено продължение на дигиталната трансформация на финансовата институция.

Повече информация за услугата може да научите от тематичния уебинар на тема „Отвореното банкиране и дигиталната трансформация на парите“, в който участва и Директорът Бизнес Развитие на IRIS Solutions Михаел Михайлов.20 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page