Новини и събития

Клиентите на УниКредит Булбанк, Банка ДСК, TBI Bank, Алианц Банк България, Пощенска Банка, ОББ и Инвестбанк вече могат да добавят сметките си в IRIS MULTIBANK WALLET

IRIS MULTIBANK WALLET e приложение на "Айрис Солюшънс" ООД, което Ви позволява да добавите Вашите сметки от различни банки в един общ дигитален портфейл, да акумулирате информацията си от тях и да се разплащате от сметката, от която желаете.

Чрез IRIS MULTIBANK WALLET можете:
• да заплащате Вашите онлайн покупки
• да заплащате стоки или услуги в търговски обекти
• да нареждате преводи към свои приятели, близки

IRIS MULTIBANK WALLET е разработен съгласно всички регулаторни и технически изисквания.

IRIS MULTIBANK WALLET e приложение, което е достъпно за Android и IOS.

Айрис Солюшънс в нов офис

От 06.12.2019г. Айрис Солюшънс ООД се намира в нов офис. Дружеството бе одобрено да стане част от екосистемата на инкубатора на София Тех парк. Настоящият адрес на компанията е гр. София бул. "Цариградско шосе" 111Б сграда Инкубатор ет.1

Fintech connect – Лондон

На трети и четвърти декември 2019-та година в Лондон, Великобритания се проведе едно от най-големите събития в световен мащаб, отразяващи развитието на финтек бизнеса – Fintech Connect 2019.
На проведените дискусии бяха обсъдени множество теми в областта на блокчейн технологиите, тенденциите в разплащанията, дигиталният маркетинг и др. Множество компании представиха своите решения и планове за развитие в областта на отвореното банкиране – управление на лични финанси, иницииране на плащане, управление и обогатяване с информация, дигитална идентификация, защита на данните и др.  
Радваме се, че имахме възможността да бъдем част от тази динамично развиваща се общност заедно с представители на няколко български компании и благодарение на помощта на Изпълнителната агенция за насърчаване на МСП.

Айрис Солюшънс участва на Expo Moite Pari

На 16 и 17 Ноемврви в Новотел София се проведе Екpo Moite Pari. Експото се наложи като най-информативното, широко-обхватно и полезно събитие за лични финанси в България. Сред обсъжданите теми бяха инвестирането във взаимни фондове, алтернативни инвестиции, недвижими имоти и жилищни кредити както и финтех технологиите. Галя Димитрова имаше удовлствието да представи пред участниците темата за Отвореното банкиране и да отговори на множеството въпроси от присъстващите относно разработените от дружеството технологични решения – платежен терминал за приемане и иницииране на плащане по смисъла на PSD 2.

Възможността за иновативен бум в банковото дело вече е открита

Финансовата индустрия е пред вратите на голямата промяна. Банкирането се отваря за иновативните решения, които налагат на пазара нови, революционни идеи за финансово моделиране и създават ексклузивно потребителско преживяване. Сега е моментът банките и финансовите институции да направят скок във вселената на откритите технологични възможности, да дадат на своите ползватели директен достъп до техните средства и да променят банкирането към по-добро.

Крайният срок за подготовка мина. Настъпи време за промяна. Очакваме и тази промяна в началото да бъде трудна, по средата – малко объркваща и накрая – прекрасна. Екипът на Айрис Солюшънс е готов да подкрепи банките в прехода към тази промяна, която първо трябва да бъде осъзната и приета от тях.

Най-важният етап на промяната е изборът. Ако все още не сте го направили, предлагаме да се присъедините и да станете наш партньор в създаването на новите модели. Новият свят на отвореното банкиране.

Айрис Солюшънс получи лиценз за извършване на дейност като платежна институция

На 17.09.2019 г. Управителният съвет на БНБ издаде лиценз за извършване на дейност като платежна институция на „Айрис Солюшънс“ ООД на основание чл. 12, ал. 1 от Закона за платежните услуги и платежните системи.

Съгласно издадения лиценз „Айрис Солюшънс“ ООД може да предоставя платежни услуги по чл. 4, т. 7 и 8 от ЗПУПС – услуги по иницииране на плащане и услуги по предоставяне на информация за сметка.

Стартиране на платформата ИМОХЪБ

Айрис Солюшънс стартира платформата за сделки с недвижими имоти финансирани с ипотечни кредити IMOHUB. Платформата обединява усилията на всички участници в процеса – агенции за недвижими имоти, нотарисуи, оценители, банки. Партньори на платформата на този етап са агенциите Адрес, ЕРА, Оценителско предприятие Поликонсулт, Първа Инвестиционна Банка.

Технически решения съгласно регламент ЕС 2018/389

Във връзка с настъпващите срокове по  регламент ЕС  2018/389 на комисията от 27.11.2017. за допълнение на Директива на ЕС 2015/2366 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на регулаторните технически стандарти за задълбочено установяване на идентичността на клиента  и общите и сигурни стандарти на комуникация Айрис Солюшънс ООД е готов да предостави технически решения съгласно изискванията на регламента.

Към  настоящият момент Айрис Солюшънс ООД не може да публикува гореспоменатите техническите решения, тъй като очаква решението на БНБ във връзка с подаденото заявление за регистрация като дружество предоставящо услуги по информация за сметки и лицензиране на като платежна институция предлагаща услуги по иницииране на плащане.

Участие в годишната среща на ЕРА България

На 18 и 19 Януари 2019-та година на морския бряг в село Кранево се проведе годишната среща на ЕРА България – част от водещата световна франчайзингова верига в сферата на недвижимите имоти. Малка част от нашия екип бе сред гостите на събитието,  имайки възможност да представи проектите върху които работим и тяхното приложените в сферата на недвижимите имоти.

Експо "Моите пари"

На 27 и 28 Октомври се проведе ежегодно организираното изложение Експо Моите Пари под мотото Разкодирай твоите финанси.

Основните теми презентирани пред участниците бяха:

–  Как да управляваме успешно личните си финанси?
– Как работи пенсионната система и колко е необходимо да спестяваме, за да си осигурим достойни старини?
– Възможности за инвестиране и дългосрочно доходоносно спестяване.
– Как да се защитим себе си и близките си от рискове?
– Как да инвестираме в недвижими имоти като начин на дългосрочно спестяване?
– Работилници по лични финанси за нашите деца.

Повече информация за събитието на можете да видите тук

Годишното издание на технологичната конференция DigitalK

На 31.05.2018г. и 01.06.2018г в София се проведе годишното издание на технологичната конференция DigitalK, с участието на водещи компании финансовата индустрия, технологични компании множество стартъп компании. Основните теми в дискусиите бяха, споделената икономика, блокчейн технологията и нейното приложение, добавената реалност и други. Компаниите от финтек сектора се обединиха около тезата, че е необходимо по-добра организираност и активност в от участниците на този пазар включително банките.

Финансово-технологичен форум

На 12.04.2018г. се проведе XX юбилейно издание на финансово-технологичен форум под надслов – "Дигитализацията катализатор на модернизацията на финансовия сектор". Във форума взеха участие водещи участници на българският финансов пазар, както и компании от IT сектора. Участниците дискутираха активно влиянието на новите технологии върху предлагането на финансови услуги и бизнес стратегиите на дружествата.

Нов закон за платежните услуги и платежните системи

На 06.03.2018г. влезе в сила новия закон за платежните услуги и платежни системи, който осигурява на клиентите по-голяма сигурност при разплащанията и поставя началото нат.нар. "open-banking процес", който ще увеличи конкуренцията на финансовия пазар и ще подобри обслужването на клиентите.

ПЛАЩАНЕТО - УДОБНО, СИГУРНО И ИЗГОДНО

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon