Често задавани въпроси

Какво е "Айрис Солюшънс” ООД ?

Айрис Солюшънс“ ООД е платежна институция, лицензирана от БНБ. Съгласно издадения лиценз дружеството може да предоставя платежни услуги по чл. 4 т.7 и 8 от ЗПУПС – услуги по иницииране на плащане и услуги по предоставяне на информация по сметка. Притежаваме лиценз за европейски доставчик на платежни услуги (PSP) в съответствие с Втората директива за платежните услуги (PSD 2).

IRIS PAY (Айрис Пей ) е нашият бранд, под който развиваме платежните услуги.

IRIS PAY е и названието на мобилното приложение, чрез което се извършват плащанията.

IRIS PAY.png

 С кого да се свържа, ако имам въпроси относно обработката и защитата на личните ми данни?

Ако имате въпроси относно нашата Политика за поверителност или обработката на личните Ви данни, можете да се свържете с нас чрез контактната ни форма или да ни изпратите Email с описание на Вашето запитване на : dpo@irisbgsf.com

Откъде мога да изтегля приложението IRIS PAY?

Приложението IRIS PAY е достъпно в Google Play за смартфони и таблети с операционна система Android и в App Store за смартфони и таблети с операционна система iOS.

Защо не мога да добавя сметката си в мобилното приложение на "Айрис Солюшънс" ООД ?

Възможните причини за това са следните:

  • Не сте попълнили потребителското си име и/или парола от интернет банкирането на съответната банка, телефонния си номер и/или IBAN на Вашата сметка в зависимост от изискванията за добавяне на сметка за всяка една банка, която е „закачена“ в приложението на „Aйрис Солюшънс” ООД IRIS PAY.

  • Нямате в момента достъп до интернет. Моля проверете своята интернет връзка и опитайте да добавите отново сметката си.

  • Ако имате нужда от съдействие, свържете се с нас .

Трябва ли да имам активно интернет банкиране, за да мога да извършвам плащания от банковата си сметка чрез приложението на "Айрис Солюшънс" ООД?

Да, необходимо е да имате активно интернет банкиране.

Заплащам ли някакви допълнителни такси?

Приложението IRIS PAY е напълно безплатно. Изтеглянето на приложението IRIS PAY и плащанията към приятели и търговци / фирми не се заплащат на IRIS PAY. Заплащате единствено таксата за наредения кредитен превод по тарифа на Вашата банка.

Какво време е необходимо парите, които изпращам на приятел да постъпят по неговата сметка?

Плащането чрез IRIS PAY е вид банково плащане, т.е. транзакциите се извършват посредством банковите системи за електронни плащания. Ако Вашият приятел и Вие ползвате сметка в една и съща банка, преводът ще Ви бъде заверен незабавно.  Ако ползвате услугите на различни банки в България, преводът ще Ви бъде заверен в рамките на 2/4 часа или рано сутринта на следващият ден, ако плащането е направено към Вас след 15:00 часа.

Има ли ограничение на сумата, която мога да преведа на приятел или в сумата, която да заплатя при търговец чрез IRIS PAY?

Чрез IRIS PAY можете заплатите стока или услуга при търговец и да наредите превод към приятел до 10000 лева.

Мога ли да платя при търговец или да преведа пари на приятел, ако те не ползват IRIS PAY?

За да се осъществи плащане чрез IRIS PAY e необходимо и двете страни – наредителят и получателят на сумата да имат инсталирано приложениeто IRIS PAY на своя мобилен телефон или таблет.

Защо получавам съобщение за грешка при сканиране на QR код / въвеждане на 6-цифрен код / проблем с оторизацията?

Moля, свържете се с нас чрез контактната ни форма и ни изпратете скрийшот на екрана с плащането, който показва съобщението за грешка, и съдържа QR кода и 6-цифрения код. Ние ще извършим проверка на транзакцията и ще се свържем с Вас.

При успешно извършено плащане кога мога да видя транзакцията в движението по сметките си?

Вашето приложение отразява статуса на всяко плащане. Отидете на първоначалния екран и ще видите какъв е статусът на плащането, което ви интересува

Успешно плащане.png

Успешно плащане

Неуспешно плащане.png

Неуспешно плащане

Обработва се.png

Плащането се обработва

Безопасно ли е да използвам продуктите и услугите на "Айрис Солюшънс" ООД?

„Айрис Солюшънс“ ООД е платежна институция, лицензирана от БНБ. Дружеството е обвързано от строги разпоредби, свързани с обработката на плащанията. Ние прилагаме най-високия стандарт  технологии за защита на данните в допълнение към прилаганите от банките системи за сигурност.

Как следва да постъпя, ако искам да подам жалба?

Ние приемаме всички въпроси и запитвания към нас много сериозно. „Айрис Солюшънс“ ООД следва насоките на българския орган за надзор - Българска Народна Банка и обработва жалбите на клиентите в съответствие със съществуващите разпоредби. Жалбата следва да бъде отнесена към конкретен случай по отношение на продуктите и услугите, които предлага „Айрис Солюшънс“ ООД. 

Ако имате въпроси, моля свържете се с нас посредством контактната ни форма или на адреса по-долу:

  • Бул. „Цариградско шосе“ 111 Б, София Техпарк, сграда Инкубатор, ет.1

Моля, опишете запитването си възможно най-точно и ясно. Ние ще се постараем да Ви отговорим възможно най-бързо.

Как мога да се свържа с отдела за връзка с клиенти на "Айрис Солюшънс" ООД?

Можете да се свържете с нас посредством контактната ни форма.  Ако искате да проучим транзакцията Ви, моля предоставете ни доказателство за плащане или снимка от екрана на устройството си, която включва следната информация:

 

• Име на титуляра на сметката;

• Сума на транзакцията;

• Дата на трансфера;

• Референтен номер на транзакцията.

 

Ако по някаква причина нямате възможност да попълните нашата контактна форма, моля свържете се с нас на следните телефони: 0889 209 055; 0887 267 019

Моля обърнете внимание, че няма да можем да Ви дадем информация за конкретна транзакция по телефона. 

На регистрирания в приложението IRIS PAY  електрoнен адрес  ще получите нашия отговор.

Всичко това се прави с цел гарантиране защитата и безопасността на потребителите на нашите продукти и услуги.